puppies

Mijn passie is en blijft de Mopshond….

Voor vragen en interesse naar een de la Crème Brûléetje ben ik altijd bereikbaar.

Het krijgen van pups is altijd weer een geluk en een komend plezier....

De pups worden bij mij geboren in huiselijke kring, maar de roedel is zo nieuwsgierig dat er met alle neuzen tegelijk nog even wordt gewacht tot mama mops op haar gemak is.Op een afstandje toekijken is daarom in het begin voor moeder en mij het prettigst.

Van 2001 tot en met 2012 zijn er bij mij alleen beige pups geboren. In 2013 is mijn eerste zwarte pup Black Jack geboren en heb ik zo af en toe een zwart nestje. In 2017 is mijn eerste nest abrikooskleurig geboren en dat is toch wel heel apart. Het is aan de chipper van Raad van Beheer om de kleur te bepalen.

De pups doorlopen fases en in die fases worden de pups zo goed mogelijk gesocialiseerd.

De voeding gaat van moedermelk langzaam over in een papmengsel (Bambix rijstebloem vanille-dextro-roomboter-cevitan-geitenmelk). Na deze paptijd zal het puppyvlees van Dogmeat op tafel komen gevarieerd met puppyvlees van verschillende andere merken, zoals Enerqique, Farmfood, Duck en Renske dit voor een optimale darmflora.

De pups worden meerdere keren ontwormd in de periode voordat ze naar hun nieuwe baas gaan en krijgen ook de volgende ontwormingskuur van Milbemax mee.

De pup krijgt een ent schema mee. Hierop staan welke entingen zijn gegeven en wanneer. Informatie over hoe nu verder en het titeren zijn ook onderdeel van het ent schema en hier zal de nieuwe baas over geïnformeerd worden.

Standaard is de pup de eerste maand bij zijn nieuwe baas gratis verzekerd bij de huisdierenverzekeraar Petplan en dit kan de nieuwe baas verlengen. Het verzekeren van je pup wordt wel door mij geadviseerd.

Er wordt ook een nestfoto gemaakt (moeder en pups). Deze foto’s worden gemaakt door Ton de Ruijter en ze krijgen ook zelfgemaakte halsbandjes om, zodat het totaal plaatje nog mooier wordt. Deze bandjes worden speciaal gemaakt door de drie dochters Annamarie, Evelien en Tineke.

De pup wordt door mijzelf en moederhond naar zijn nieuwe baas en huisje gebracht. De reden waarom ik dit doe is om het wenproces/ overgangsproces te vergemakkelijken.

Tevens kan ik de nieuwe baas wijzen op gevaren binnen en buitenshuis en tips geven.

Als de pup naar hun nieuwe baas gaat, gaat er ook een puppy pakket mee.

In dit puppy pakket zitten allerlei mopsen kadootjes die door de loop van het jaar verzameld worden voor de puppy pakketten.

Allemaal leuk en aardig zal je denken, maar er zijn ook wat belangrijke formele zaken.

Dat klopt en daarom een opsomming van deze belangrijke formele zaken om het overzicht te houden.

Bij interesse en/ of vragen kunt u altijd contact opnemen door mij te bellen of te mailen.